Задушена риба със зеленчуци
4 Декември 2013
12078
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рибата се почиства и измива добре. След това се нарязва на по-едри парчета. Порциите риба се подсушават с хартиени салфетки, овалват се в брашно, след което леко се запечатват в малко загрято олио от двете страни. Зеленчуците се обелват и нарязват на парченца (гъбите може да оставите цели или да разполовите). Олиото се сгорещява в тенджера под налягане и в него се запържват зеленчуците. Щом сменят цвета си, върху тях се подрежда рибата, всичко се поръсва с накълцан магданоз и черен пипер. Добавя се 1/2 ч.ч. вода и тенджерата се затваря. Вари се на бавен огън 10 мин след завъртането на вентила.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари