Задушена сьомга в доматено-чеснов сос
23 Юни 2012
16098
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
около 425 грама сьомга (може и от консерва)
1 супена лъжица зехтин
4 скилидки чесън, накълцани
1 глава лук, нарязан на кубчета
1 голям домат, нарязан на кубчета
600 милилитра вода
дафинов лист (по желание)
сол и черен пипер на вкус
На средно висока температура загрейте зехтина в тиган. Добавете чесъна и лука и задушете, докато омекнат (около 5 минути). Сложете и домата, оставете да омекне. След това добавете рибата и я оставете на огъня за около 5 минути. Налейте водата и подправете с дафиновия лист, солта и пипера. Изчакайте да заври, покрийте и оставете за 20 минути. Сервирайте върху топка сварен ориз и гарнирайте със зеленчуци по избор.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари