Задушена сьомга по бразилски

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Основни ястия
Задушена сьомга по бразилски
8314
Снимков материал: pixabay.com
Задушена сьомга по бразилски

 

 

 

 

В северна Бразилия от местната риба приготвят рибна яхния, наречена "Moqueca". Сьомгата в тази рецепта първо се маринова в лайм, червен пипер и кимион, а след това се вари с лук, домати, чушки и кокосово мляко.

Ястието дори става още по-вкусно на другият ден.

 

 

Продукти:

За марината:

Половин глава чесън (обелен и намачкан)

2 с.л. пресен сок от лайм

3/4 ч.л. едра морска сол

1 с.л. сладък червен пипер

2 и половина ч.л. сух кимион

1 и половина ч.л. прясно смлян черен пипер

 

Останалите:

700-900 грама сьомга (нарязана на хапки)

Зехтин

2 средни глави лук (нарязани)

1 голяма зелена чушка (нарязана на кръгчета)

2 средни домата (нарязани на кръгчета)

Сол и прясно смлян черен пипер

400 гр. кокосово мляко

1 голяма връзка пресен магданоз (нарязан на ситно)

 

 

Начин на приготвяне:

Смесете продуктите за марината.  Оставете сьомгата в марината за поне два часа. Колкото по-дълго я оставите, толкова по-добре.

 

    

 

    

 

Залейте дъното на голям огнеупорен тиган с няколко лъжички зехтин. Наредете един слой от нарязания лук, един слой от нарязаната чушка и един слой домати. Подредете отгоре парченцата сьомга, заедно с марината и наредете по още един слой лук, чушки и домати. Поръсете със сол и черен пипер. Добавете половината от пресния магданоз. Излейте кокосовото мляко отгоре и добавете няколко лъжички зехтин.

 

    

 

Оставете го да заври, намалете котлона и го оставете да къкри на ниска температура за около 30-60 минути, докато зеленчуците станат готови.

Сервира се с ориз и се гарнира с останалият магданоз.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft