Задушена тиква с орехи и лимон
8 Декември 2012
12458
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
3 ч.ч. тиква - нарязана на кубчета
2 с.л. зехтин
2 с.л. краве масло
1/3 ч.ч. орехи - настъргани или нарязани (още по-добре, ако ги запечете леко)
около 1 ч.л. настъргана лимонова кора
1/4 ч.ч. ситно нарязан пресен магданоз или на вкус
сол и прясно смлян черен пипер
Загрейте зехтина и маслото на средно силен огън. Добавете нарязаната на кубчета тиква, около 1 ч.л. сол и 1/2 ч.л. черен пипер (или на вкус). Гответе като периодично разбърквате, докато тиквата омекне и стане златиста. Прехвърлете в купа, добавете орехите, лимоновата кора, разбъркайте и поднесете.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари