4 пилешки бутчета (с горната част)
2 с.л. зехтин
5 - 6 моркова - едро настъргани
1 глава лук, нарязан
5 скилидки чесън, нарязан
2 с.л. брашно
1 чаша ябълков оцет
2 ч.л. сушена мащерка
3 чаши пилешки бульон
сол и черен пипер
3 с.л. масло
Загрейте фурната на 175 градуса. В голям емайлиран съд загрейте зехтина. Овкусете пилешките бутчета със сол и черен пипер и ги сложете в тенджерата с кожата надолу. Гответе на умерен огън, като задушавате на порции, докато бутчетата станат златисти (обърнете и от другата страна, щом се запържат от едната) - отнема около 12 минути на порция. Отнемете мазнината от съда, като оставите 2 супени лъжици от нея. Прибавете вътре настърганите моркови, лука и чесъна и гответе на бавен огън до омекване - 5 минути. Прибавете брашното и бъркайте около минута. Добавете ябълковия оцет и разбъркайте, като оберете загорелите частици от дъното на съда. Оставете соса да заври и го варете до сгъстяване - 3-4 минути. Сипете вътре бульона, мащерката и подправете със сол и черен пипер на вкус. Оставете соса отново да заври, след което поставете вътре пилешките порции с кожата нагоре. Прехвърлете съда във фурната и запечете бутчетата за около 50 минути, докато месото се сготви и отвътре. Извадете от фурната и пуснете само горен реотан (или скара, ако имате такава функция). Прехвърлете бутчетата в друга тавичка с кожата нагоре. Запечете ги на горен реотан във фурната, докато кожичката стане златиста и хрупкава - около 5 минути. Загрейте отново соса на умерен огън, докато се редуцира наполовина - 10 - 15 минути. Добавете маслото и овкусете със сол и пипер. Върнете пилето в съда със соса и поднесете.