Задушени гъби с топено сирене
5 Септември 2012
79475
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
500 г гъби печурки
1 бр. тиквичка
2 глави лук
топено сирене на триъгълници
3-4 с.л. доматено пюре
1 с.л. червен пипер
черен пипер
мащерка
сол
Нарежете лука, тиквичката и гъбите на не много ситно. Поставете ги в дълбок загрят тиган с малко мазнина и запържете. Разбърквайте 2-3 пъти, след което захлупете съда с капак, за да се задушат. След 2-3 минути добавяте скълцания чесън, червения пипер и доматеното пюре. Разбъркайте и оставете продуктите в открития тиган да покъкрят на по-слаб огън. Добавете топеното сирене и бъркайте внимателно, докато се разтопи напълно. Отстранете от огъня, добавете подправките и оставете захлупения тиган да отпочине.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари