Картофите се обелват, нарязват се на еднакви по големина колелца и се сипват в тенджера с кипнала вода, в която е стрито кубчето бульон.
Картофите се варят 5 минути, сипва се замразеният фасул и се варят още 7 минути. Щом са готови, бульонът се отцежда.
Калмарите се нарязват на шайби.
В тиган се загряват 2 с. л. зехтин и маргаринът, слагат се калмарите и се запържват за 2-3 минути под капак.
Запържените калмари се поръсват с розмарин, куркума и копър, посоляват се и се прехвърлят в купа. Мазнината се запазва.
Бадемите се запичат за 1-2 минути върху сух тиган. След това се смилат наедро.
В тигана, в който са пържени калмарите, се сипват още 4 с. л. зехтин, загряват се и в тях се запържват скилидките чесън. След това се налива лимоновият сок и се посолява.
Добавят се картофите и фасулът, разбърква се внимателно и се поръсва със смлените ядки. Шайбите калмари се сервират върху канапе от зеленчуците.