Задушени картофи с риба и горчица
12 Декември 2012
11560
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
800 г почистено рибно филе
2 глави лук
5-6 бр. картофи
5-6 с.л. растително масло
2-3 с.л. бяло вино
1/2 ч.л. горчица
оцет
магданоз
черен пипер
сол
магданоз
Почистеното рибно филе се нарязва на кубчета, маринова се в оцет, черен пипер и сол и се оставя да престои 30 минути. Ситно нарязаният лук се задушава в растителното масло 3-4 минути. Прибавят се нарязаните сварени картофи, наръсват се със сол и черен пипер, разбъркват се и се пържат 5-6 минути. Прибавя се приготвената риба, разбърква се и се пържи 10 минути. Добавя се разтворената във виното горчица, покрива се с капак и след 2-3 минути ястието се оттегля от огъня. Наръсва се с нарязан магданоз и се поднася.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари