2 с. л. вода
700 гр. пресен или замразен спанак (размразен, прецеден и едро нарязан)
100 гр. лук (разрязан през средата и след това нарязан на тънки филийки)
5 с. л. олио
2 ч. л. синапено семе
2 скилидки чесън (ситно нарязани)
500 гр. картофи (обелени и нарязани на кубчета с големина 2.5 см.)
1/4 ч. ч. лют червен пипер
1 ч. л. сол
Загрейте олиото в голям тиган на умерена температура. Прибавете синапа. След като синапът започне да пука, прибавете лука и чесъна и пържете като бъркате непрекъснато 2 мин. Прибавете картофите и червения пипер и пържете още 1 мин. Прибавете спанака, солта и 2 с. л. вода. Оставете да заврат, покрийте тигана с капак и варете на слаб огън 40 мин. Бъркайте от време на време и прибавете още вода ако стане твърде сухо.