Задушени моркови с маслини
7 Ноември 2012
5217
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Морковите се почистват и се нарязват по дължина. Пускат се в сгорещения зехтин и се запържват за кратко, като се разбъркват внимателно. Заливат се с няколко лъжици топла вода и се задушават 20 минути на тих огън.
Добавят се почистените от костилките маслини, обеленият и нарязан на половинки лук, сушените подправки, сол и черен пипер на вкус. Ястието се задушава още 10-15 минути, докато морковите омекнат напълно.
Морковите се поднасят топли, поръсени със ситно нарязан магданоз, в комбинация с филийки хляб, намазани с масло.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари