Задушени охлюви по селски
23 Август 2012
14569
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Сварените и почистени охлюви се запържват в 2-3 с.л. олио, заедно с бялата част на лука. Добавят се лучените пера,червеният пипер и се залива с бирата или подкиселената вода. Оставя се на слаб огън да покъкри, докато се изпари наполовина течността. Поръсват се наситнените зелении,добавя се бучка масло, подправя се с черен пипер, чубрица и сол на вкус. След 5 мин. се отдръпва от огъня, покрива се с капак и се оставя за малко, да се задуши.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари