патешки воденички - около 600 г
лук - 2 глави големи
моркови - 1 брой, голям
чушки - 1 зелена
тиквички - 1 брой
соев сос
домати - 2 с.л. доматено пюре
червен пипер
черен пипер
канела - 1 щипка
олио - за задушаване
Патешките воденички се почистват добре и се слагат да се сварят във вряща подсолена вода с 1/2 нарязана на едри парчета глава кромид.
Всички зеленчуци се нарязват на тънки жулиени. В голям и дълбок тиган сгорещете олио и сложете първо лука да се запържи. След малко добавете морковите, тиквичката и чушката. Задушавайте така за 1-2 минути, след което прибавете и отцедените сварени патешки воденички.
Овкусете с подправките, залейте със със соев сос на около и добавете размитото доматено пюре. Задушавайте около 3-4 минути и отстранете от огъня.