Задушени пилешки дробчета с гъби и вино
23 Октомври 2013
41008
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Почистете и измийте добре дробчетата (може да ги оставите да покиснат във вода цяла нощ). Отцедете ги. Обеления лук нарежете на шайби, а гъбите - на филийки. Бекона нарежете на ивички. Нагрейте малко олио в тиган с дебело дъно и запържете вътре лука. Щом поомекне, добавете гъбите, след това - дробчетата и най-накрая - нарязания бекон. Залейте сместа с виното и добавете настъргания домат. Овкусете ястието със сока от лимона, черен пипер и сол на вкус. Похлупете тигана с капак и оставете да се задушава на тих огън, докато остане само на мазнина. Готовото ястие поръсете с нарязан магданоз и поднесете топло.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари