750 г пиперки
4 домата
1 връзка пресен кромид лук
2 супени лъжици брашно
4 яйца
100 г сирене
1/2 връзка магданоз
1 чаена лъжичка червен пипер
сол на вкус
Лукът се нарязва на дребно и се задушава в растителната мазнина и 1-2 супени лъжици вода. Прибавят се изпечените, обелени и едро нарязани пиперки, оваляни в брашното, и се задушават до изпаряване на течността. Прибавят се след това обелените и настъргани на едро ренде домати. Ястието се оставя да къкри на тих огън, докато остане на мазнината, залива се със смес от млякото, яйцата, натрошеното сирене и дребно нарязания магданоз, покрива се с парченца от кравето масло и се запича във фурна или се доварява при ниска температура до втвърдяване на яйцата. Поднася се със салата по избор - зелена салата, салата от домати с чесън, мешана салата и др.