Задушени пържоли с гъби
22 Декември 2011
87746
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
пържоли - 2 кг.
печурки - 1 кг.
моркови - 5 бр.
дафинов лист - 3 листа
черен пипер - няколко зърна
червено вино - 2 чаши
Време: 3 часа
Приготвяне на Задушени пържоли с гъби
Пържолите се начукват докато удвоят обема си, след което се изпържват в дълбок тиган.
След това се нареждат в дълбока тенджера по възможност с незалепващо покритие. Редят се един ред пържоли, отгоре се слагат нарязаните гъби, моркови, черен пипер и дафинов лист и така се продължава докато не се свършат продуктите.
Най-отгоре трябва да има гъби и моркови. Накрая ястието се залива с 2 чаши червено вино и 1 чаша студена вода. По желание може да се гарнира с картофено пюре или сварен ориз.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари