680 гр. обезкостени свински пържоли (отстранете с остър нож излишната мазнина)
сол и пипер на вкус
1 с.л. зехтин
1 чаша сушени череши
1 чаша сухо червено вино
1 глава по-дребен лук, настърган
Осолете и овкусете с пипер двете страни на всяка пържола. Оставете настрана. Загрейте фурната предварително на 200 градуса. Загрейте и зехтина в огнеупорен съд на средна температура. Когато мазнината се загрее, сложете вътре пържолите, като оставяте разстояние между тях, за да се запържат равномерно. Гответе ги по 2 минути от всяка страна. Извадете ги от мазнината. Сложете в тигана лука и го запържете, докато пусне аромат. Деглазирайте с червеното вино, след това добавете черешите. Варете сместа, докато течността се редуцира наполовина (около 5 минути). След това прибавете пържолите обратно в тигана и ги пъхнете в загрятата фурна за 5 минути. Поднесете горещи!