за 4 човека:
200 гр кромид лук
80 мл бяло вино
160 мл пилешки бульон
320 мл кокосово мляко
4 щипки чили
4 щипки джинджифил
4 с.л. соев сос
2 щипки кориандър
16 бр. стриди
Нарежете кромида на много ситно и запържете в мазнина /олио или зехтин/ докато стане прозрачен, угасете с бялото вино и пилешкия бульон и оставете да поври, докато течността се изпари наполовина. Добавете кокосовото мляко и подправките - чили, джинджифил, соев сос и счукания кориандър и отново оставете да се изпари почти наполовина. Отворете стридите и ги добавете заедно със соса към врящия сос. Дръпнете от котлона и оставете покрит съда, докато стридите добре се задушат в соса - след 10 мин са готови за консумация.
Черупките измийте и използвайте за сервирането на стридите.