Задушено заешко с гъби и лук

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Задушено заешко с гъби и лук
Задушено заешко с гъби и лук
admin
Добавена от: admin
50800
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 с.л. зехтин
4 с.л. масло
1 заек, нарязан на порции
2 с.л. брашно
1 чаша вино
2-3 с.л. доматено пюре
1/8 ч.л. смляна мащерка
2 средни глави лук, нарязани
1 скилидка чесън, счукан
8 нарязани гъби
1 чаша (240 мл) вода
връзка магданоз, нарязан на ситно
сол и черен пипер на вкус
1 дафинов лист

Загрейте зехтина на умерен огън в дълбок тиган, сложете вътре заешкото и го запържете до покафеняване. Извадете месото и оставете настрана. Сложете в тигана маслото, луко, чесън, сол и черен пипер, дафиновия лист и мащерката и задушете, докато лукът омекне, но без да става кафяв. Прибавете гъбите и гответе, докато леко омекнат. Прибавете още масло, ако стане прекалено сухо.
Смесете брашното, водата, виното и доматеното пюре. Прибавете към тигана и увеличете котлона, така че ястието да заври. Варете около 3 минути. Намалете отново котлона и прибавете обратно парчетата заешко. Задушавайте на бавен огън около 1-1/2 часа, докато месото омекне и се разпада от костта. Прибавете магданоза, разбъркайте и гответе още минута-две. По желание може да отделите костите от месото и да ги изхвърлите или да сервирате месото с костта. Поднесете върху канапе от картофено пюре или върху паста. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft