1 заек, нарязан на порции
1 консерва домати
около 3/4 чаша черни маслини
около 1 чаша бульон
ябълков оцет или бяло вино
1 или 2 стръка пресен розмарин
2 дафинови листа
1 - 2 скилидки чесън
1/2 чаша смлени бадеми
брашно
сол
черен пипер
зехтин
Измийте добре почистеното и порционирано заешко и подсушете месото. Може да накиснете месото във вода с малко оцет вътре за около половин час, за да омекотите вкуса му. Сипете 2 с.л. зехтин в голям тиган с дебело дъно и загрейте добре. Оваляйте месото в брашно, като изтупате излишното количество, и го запържете в сгорещения зехтин до зачервяване. Оставете настрана.
Задушете предварително нарязания чесън и розмарина в зехтина, прибавете дафиновия лист и върнете месото вътре. Поръсете двете страни на месото със сол и черен пипер. Налейте малко ябълков оцет и/или бяло вино и гответе на силен огън, докато течността се изпари. Намалете котлона, прибавете нарязаните домати и оставете да поври още няколко минути, преди да добавите бульона и маслините.
Покрийте с капак и гответе на бавен огън за около 1 час, докато месото омекне. Когато заешкото е готово, извадете месото и оставете настрана. Опитайте соса, овкусете, ако е необходимо, и прибавете бадемите. Оставете соса да се редуцира и върнете месото отново вътре. Покрийте с капак и гответе още няколко минути.
Поднесете с качамак, ориз или картофено пюре.