Задушено пиле с гъби

вход през zajenata.bg
Задушено пиле с гъби
admin
Добавена от: admin
124422
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 пиле около 800 г
растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша)
гъби 0.500 кг
краве масло 60 г (1/2 пакетче)
бяло вино 100 мл (1/2 чаена чаша)
черен пипер и сол

За гарнитурата:

ориз 100 г (1/2 чаена чаша)
краве масло 30 г (1/4 пакетче)
лимон 1 бр.

На пилето: Пилето се нарязва на парчета и се задушава в растителната мазнина заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на лентички гъби.
Прибавят се сол, черен пипер и виното.
Съдът се захлупва плътно с капак и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато омекне месото.
Преди свалянето му от огъня се прибавя кравето масло.

На гарнитурата: Оризът се измива добре и се залива с 1 и 1/2 чаени чаши вода. Посолява се и се добавя маслото.
Когато заври, котлонът се намалява до минимум. Не се бърка и стои захлупен, докато водата се поеме от ориза. По този начин зърната на ориза не се слепват.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft