1 пиле около 800 г
растително масло 100 мл (1/2 чаена чаша)
гъби 0.500 кг
краве масло 60 г (1/2 пакетче)
бяло вино 100 мл (1/2 чаена чаша)
черен пипер и сол
За гарнитурата:
ориз 100 г (1/2 чаена чаша)
краве масло 30 г (1/4 пакетче)
лимон 1 бр.
На пилето: Пилето се нарязва на парчета и се задушава в растителната мазнина заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на лентички гъби.
Прибавят се сол, черен пипер и виното.
Съдът се захлупва плътно с капак и ястието се оставя да къкри на тих огън, докато омекне месото.
Преди свалянето му от огъня се прибавя кравето масло.
На гарнитурата: Оризът се измива добре и се залива с 1 и 1/2 чаени чаши вода. Посолява се и се добавя маслото.
Когато заври, котлонът се намалява до минимум. Не се бърка и стои захлупен, докато водата се поеме от ориза. По този начин зърната на ориза не се слепват.