2 големи моркова (около 3 чаши), обелени, нарязани на половина и след това - на полумесеци
2 стръка праз (само бялата част, около 3 чаши), нарязан и измит добре
225 гр. нарязани гъби печурки
500 гр. пилешки гърди, нарязани на кубчета около 2 см
3 с.л. зехтин
1/2 чаша бяло вино
2 с.л. брашно
2 чаши пилешки бульон
2 стръка мащерка
2 дафинови листа
сокът от 1 лимон
2 жълтъка
3/4 чаша пълномаслено мляко или сметана
2-3 ч.л. морска сол
Задушете праза и морковите в половината зехтин до омекване - около 5 минути. Добавете гъбите и задушавайте още 4-5 минути. Извадете зеленчуците в купа. В същия тиган сложете останалия зехтин и задушете пилешкото на среден огън, докато покафенее леко от двете страни. Прибавете брашното и гответе 2-3 минути като бъркате непрекъснато, така че да се покрие пилето и брашното да се свари. Добавете виното и оставете течността да се намали до 1/4 чаша. Отнема около 3-4 минути. Добавете бульона и зеленчуците в тигана с пилешкото и намалете огъня, докато закъкри. Прибавете мащерката и дафиновия лист, покрийте и оставете да къкри 45 минути - 1 час. Докато пилето ври, смесете жълтъците с млякото (сметаната). След като пилето омекне, извадете мащерката и дафиновите листа и ги изхвърлете. Добавете лимоновия сок, разбъркайте, след което добавете яйчено-млечната смес. Оставете да заври, след което махнете от огъня. Поднесете върху варен бял или кафяв ориз, с гарнитура от нарязан магданоз или мащерка.