1 бр. пуйка около 3 кг
4 с.л. (40 мл) олио
600 г пресни гъби
40 г масло
1 и 1/2 ч.ч. (300 мл) сухо бяло вино
2 с.л. брашно
2 с.л. (20 мл) лимонов сок
черен пипер
сол
Измитата и подсушена пуйка се нарязва на порции, които се посоляват, поръсват се с черен пипер, овалват се леко в брашното и се запържват отвсякъде в растителното масло. Заливат се с виното, покриват се плътно с капак или алуминиево фолио и се задушават във фурната до омекване. От време на време месото се обръща и се полива с отделилия се сок. Гъбите се почистват, нарязват се на филийки, напръскват се с лимоновия сок, посоляват се и се задушават в маслото. След това се прехвърлят при месото и всичко се задушава още 10 минути. Задушената пуйка и гъбите се поднасят с гарнитура от картофи и ориз.