1 килограм свинско месо
500 грама сушена бамя (или 2 пакета замразена)
2 червени чушки
2 глави стар кромид лук
1/2 чаена чаша олио
2 супени лъжици доматено пюре
2 супени лъжици брашно
сол на вкус
Накиснете бамята в студена вода за през нощта. На сутринта я почистете. Обелете, измийте и нарежете на ситно лука. Чушките почистете от семето и нарежете на парченца. Нарежете свинското на не много големи късове се го запържете заедно с лука в тенджерата, в която ще готвите. След като се позачерви, добавете при него бамята и много малко топла вода. Оставете да ври на тих огън без да разбърквате. Щом ястието е почти готово, добавете доматеното пюре и брашното, размито в малко вода. Доварете ястието за кратко, колкото да се свари и брашното. Поднесете топло.