За Жената
Рецепти за готвене
Предястия
Задължителна рецепта във всеки готварски тефтер: Бързи панирани тиквички
Задължителна рецепта във всеки готварски тефтер: Бързи панирани тиквички
9 Април 2016
128029
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Обелете (остържете) тиквичката, нарежете я на тънки кръгчета, посолете и оставете за 20 минути, докато пусне сок.
Отцедете добре тиквичките, след това ги оваляйте хубаво в брашно (изтупайте излишното количество), после - в разбитите яйца и ги запържете в олио до зачервяване от двете страни.
Готови са, когато набодени с вилица ви се струват меки. Извадете изпържените тиквички в чиния, която предварително сте покрили с хартиена салфетка.
Преди всеки нов ред пържени тиквички поставяйте салфетка, за да попие добре излишната мазнина. Преди да сервирате, махнете салфетките.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари