За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Задължителна рецепта за всички, които обичат макарони на фурна: Сирник с юфка
Задължителна рецепта за всички, които обичат макарони на фурна: Сирник с юфка
25 Април 2016
16564
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Водата и млякото се смесват и се поставят на котлона да заврат. Щом сместа кипне, се излива върху юфката, предварително подредена в тава или форма за печене. Добавят се и няколко супени лъжици масло, и юфката се разбърква, колкото да бъде покрита с течност.
Яйцата са разбиват със сметаната, а след това се добавя и сиренето, предварително настъргано. Кашкавалът също се настъргва и част от него се оставя за отгоре, а останалото се добавя в яйчената смес.
Сместа от яйца и сметана се налива върху юфката, разбърква се хубаво, поръсва се със заделения кашкавал и тавата се поставя да се пече в предварително загрята фурна. Пече се около 20 минути.
Подправки може да добавите на вкус, но сиренето дава достатъчно хубав вкус и аромат.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари