Днес ще ви покажем най-лесния метод за почистване на ореховите ядки от черупките им. По този начин дори най-костеливият орех може да се обели с две ръце!
Известно е, че ореховите черупки са много твърди, така че счупването им изисква специални инструменти или голяма здравина на ръцете. С помощта на този метод кората омеква и се бели много лесно.
Ето как се прави:
Вземете широка тенджера, напълнете я с вода и сложете на котлона, след което оставете водата да заври. Веднага след като заври, изсипете орехите с черупката, но внимавайте да не препълните тенджерата - трябва да са на един, максимум на два слоя и водата трябва да ги покрива леко.
Ще забележите, че те не потъват, а изплуват на повърхността. Варете пет минути, като разбърквате от време на време, така че да се напоят равномерно от всички страни. След това внимателно ги извадете с решетъчна лъжица.
Оставете "сварените" и изцедени орехи в черупката да изстинат, след което ги почистете. Ще забележите, че черупката се чупи много лесно, а ядките излизат предимно цели половинки.
Определено е най- лесният начин за белене на орехи ! Опитайте - заслужава си!