Задължително си затварям поне 10 буркана: вкъщи не му прощаваме! Маринован патладжан на студено - уникален!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Задължително си затварям поне 10 буркана: вкъщи не му прощаваме! Маринован патладжан на студено - уникален!
Задължително си затварям поне 10 буркана: вкъщи не му прощаваме! Маринован патладжан на студено -...
421070
Задължително си затварям поне 10 буркана: вкъщи не му прощаваме! Маринован патладжан на студено - уникален!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Един от най-полезните зеленчуци е патладжанът. Той се включва в диетата на хората със сърдечни, бъбречни, чернодробни заболявания, а също и за отслабване, тъй като не е много калоричен.

Днес ви предлагаме не да го готвите, а да си го затворите за зимата. 

МАРИНОВАН ПАТЛАДЖАН НА СТУДЕНО

Продукти:

3 патладжана

5 скилидки чесън

4 червени чушки

1/3 чаша оцет

3/4 чаша вода

3 с.л. олио

зелени подправки на вкус

сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

  1. Нарежете патладжана на кръгчета, сложете ги във вода, добавете сол и ги оставете за половин час. Отцедете и подсушете зеленчуците върху хартиена салфетка. След това ги запържете в олио.
  2. Измийте чушките, подсушете ги и ги запечете във фурната директно върху скарата на 200 градуса около 40 минути. Оставете да изстинат, след което ги обелете и нарежете на кубчета.
  3. Смесете чушките с чесън, предварително счукан. Добавете нарязаните ситно подправки, сол и смлян черен пипер на вкус.
  4. Сложете зеленчуците в буркан на слоеве. Смесете водата, оцета и солта. Залейте с маринатата съдържанието на бурканите. Затворете с капаци и ги пъхнете в хладилника за един ден.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft