Задължително си затварям поне 10 буркана: вкъщи не му прощаваме! Маринован патладжан на студено -...
28 Юли 2016
421070
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Един от най-полезните зеленчуци е патладжанът. Той се включва в диетата на хората със сърдечни, бъбречни, чернодробни заболявания, а също и за отслабване, тъй като не е много калоричен.
Днес ви предлагаме не да го готвите, а да си го затворите за зимата.
МАРИНОВАН ПАТЛАДЖАН НА СТУДЕНО
Продукти:
5 скилидки чесън
4 червени чушки
1/3 чаша оцет
3/4 чаша вода
3 с.л. олио
зелени подправки на вкус
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Нарежете патладжана на кръгчета, сложете ги във вода, добавете сол и ги оставете за половин час. Отцедете и подсушете зеленчуците върху хартиена салфетка. След това ги запържете в олио.
- Измийте чушките, подсушете ги и ги запечете във фурната директно върху скарата на 200 градуса около 40 минути. Оставете да изстинат, след което ги обелете и нарежете на кубчета.
- Смесете чушките с чесън, предварително счукан. Добавете нарязаните ситно подправки, сол и смлян черен пипер на вкус.
- Сложете зеленчуците в буркан на слоеве. Смесете водата, оцета и солта. Залейте с маринатата съдържанието на бурканите. Затворете с капаци и ги пъхнете в хладилника за един ден.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари