Заекът се измива добре и се разделя на порции. Попива се излишната вода с домакинска хартия и месото се пържи до зачервяване в тиган със сгорещено олио.
Лукът се обелва, морковите - също. Режат се на по-едри парченца. Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Гъбите също се почистват и измиват добре и се нарязват на четвъртинки или половинки (ако са по-дребни). Заливат се с изстискания сок на лимона, за да не потъмнеят. Запърженото месо се поръсва със счукания дафинов лист и мащерката, осолява се на вкус и се залива с бирата. Прибавя се още половин литър вряща вода. Оставя се да кипне и да поври под капак 15-тина минути, след което вътре се пускат зеленчуците. Съдът отново се похлупва и щом заври, котлонът се намалява и ястието се оставя да къкри поне половин час. Месото трябва да стане крехко. Щом е готово, заешкото се изважда от тигана и се прехвърля в тавичка, като се поръсва с черен пипер на вкус. Сосът в тигана се сгъстява, като се оставя да поизври още малко, след което с него се залива месото и се допича в загрята фурна до готовност.
Заек с бира
15 Януари 2014
41271
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари