заешко месо - 1 заек (около 1, 2 кг)
лук - 2 глави
чесън - 5 скилидки
целина - 4 стръка
домати - 2 броя
вино - 1 ч.ч. бяло
бульон - 1 ч.ч.
сол
черен пипер
зехтин - 5 с.л.
мащерка - 2 стръка
дафинов лист - 1 брой
индийско орехче - 1/2 ч.л.
магданоз - накълцан, на око
Порционирайте заека и го измийте. Овкусете парчетата заешко със сол и черен пипер. Накълцайте чесъна и мариновайте месото във виното и чесъна за 1 час, като го поливате от време на време с маринатата. Загрейте в голяма тенджера зехтина и запържете до зачервяване отцеденото заешко.
Нарежете зеленчуците на парчета, а доматите попарете и обелете от люспата и нарежете на ситно. Извадете заешкото и в същата мазнина запържете лука и целината.
Върнете месото и долейте виното с чесъна и бульона. Прибавете доматите, дафиновия лист и мащерката. Похлупете леко и оставете да къкри така за 45 минути.
Накрая овкусете със сол, черен пипер и индийско орехче. Поднесете порция заешко, поръсена с накълцан магданоз.