500 г заешко месо
1 заешки дроб
1 чаена лъжичка сол
1 чаша мадейра или силно бяло вино
малко коняк
1/2 л вода
2 щипки смлян черен пипер
индийско орехче на вкус
500 г свинска кайма
Месото се нарязва на ивици, поръсва се със сол и черен пипер, залива се с мадейрата и коняка и се маринова около 2 часа.
Дробът се смила и се смесва с каймата, която се посолява и се подправя с черен пипер и индийско орехче.
Прибавя се маринатата от месото и се разбърква.
В малък гювеч с капак се нареждат на слоеве каймата и маринованото заешко филе.
Захлупва се и капакът се замазва с тесто.
Слага се в по-голям съд на разстояние около 4 см от стените му.
В големия съд се налива гореща вода и се слага във фурната.
Пече се около 1 1/2 часа.
Сервира се студен.
Може да се запази в хладилник до 2 седмици.