заешко месо - 1 заек, порциониран
картофи - 1, 5 кг
масло - 1 с.л.
лук - 1 глава
чесън - 3 скилидки
домати - 3 с.л. доматено пюре
захар - 1 ч.л.
магданоз - стръкове наситнен
дафинов лист - 2 броя
сол
черен пипер - смлян, на вкус
червено вино - 1/2 ч.ч.
Почистете лука и чесъна и ги пасирайте заедно с виното, захарта, 1 с.л. масло, сол и черен пипер на вкус, няколко стръка магданоз и доматеното пюре. С получения сос намажете обилно парчетата заешко и оставете да престоят така за 1 час, покрити с фолио.
Почистете картофите, и ги нарежете в намазнена тава. Овкусете ги с малко сол, черен пипер и сложете дафиновите листа. Отгоре разпределете парчетата мариновано заешко месо. Ако ви е останала от маринатата, долейте я в тавата. Сипете и чаша топла вода. Покрийте тавата с фолио и сложете да се пече в загряна умерена фурна за 1 час. Махнете фолиото и запечете до приятен загар.