Заешко с каперси и сметанов сос

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Ястия с месо
Заешко с каперси и сметанов сос
Заешко с каперси и сметанов сос
admin
Добавена от: admin
9435
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

800 г месо от задната половина на заека
50 г сланина
50 г масло
140 г зеленчукови корени
1/2 лимон
1 лъжичка горчица
1 лъжица компот от боровинки (или сушен плод)
100 г червено или бяло вино
150 г сметана
30 г брашно
каперси
1/2 портокал
подправки
костен бульон
сол
черен пипер

Отстраняваме внимателно ципата от месото, шпековаме със сланина, посоляваме, поръсваме с черен пипер и втриваме подправките. Изпържваме в маслото нарязаните на парченца зеленчукови корени, прибавяме месото и изпържваме от всички страни до получаване на кафява корица. Наливаме бульон, прибавяме горчицата, подправките, парченца лимонова и портокалова кора, боровинки и задушаваме. При задушаването заливаме месото с мазнина и бульон. Изваждаме омекналото месо, прибавяме виното, лимоновия сок и брашното, разбито със сметана, и варим няколко минути. Прибавяме каперсите. Поднасяме с тестени кнедли или фиде.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft