Заешко с каперси и сметанов сос
31 Май 2012
9435
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Отстраняваме внимателно ципата от месото, шпековаме със сланина, посоляваме, поръсваме с черен пипер и втриваме подправките. Изпържваме в маслото нарязаните на парченца зеленчукови корени, прибавяме месото и изпържваме от всички страни до получаване на кафява корица. Наливаме бульон, прибавяме горчицата, подправките, парченца лимонова и портокалова кора, боровинки и задушаваме. При задушаването заливаме месото с мазнина и бульон. Изваждаме омекналото месо, прибавяме виното, лимоновия сок и брашното, разбито със сметана, и варим няколко минути. Прибавяме каперсите. Поднасяме с тестени кнедли или фиде.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари