Закуска за милиони, а е толкова лесна и бърза, че през ден-два я правя, децата ги излапват за секунди

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Закуска за милиони, а е толкова лесна и бърза, че през ден-два я правя, децата ги излапват за секунди
Закуска за милиони, а е толкова лесна и бърза, че през ден-два я правя, децата ги излапват за...
14602
Закуска за милиони, а е толкова лесна и бърза, че през ден-два я правя, децата ги излапват за секунди
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Необходими Съставки

суха мая - 7 г
вода - 100 мл
прясно мляко - 100 мл
сол - 1 ч.л.
захар - 1 щипка
олио - 3 с.л.
брашно - 550 г
жълтъци - 2 бр. за намазване
сусам - за поръсване
колбас - 100 г шпеков

 

Начин на приготвяне
Смесват се брашно, сол, захар и суха мая и съставките се разбъркват добре в купа.

В средата се оформя кладенче и се сипва топло прясно мляко и водата. Разбърква се с вилица, загребва се брашно, така че да се получи гъсто тесто.

Поръсваме брашно на плота и сипваме тестото, замесваме средно меко тесто и оставяме да втаса 40 минути. Колбасът се нарязва на кръгчета, а те се режат на две половини. Втасалото тесто се разточва на кора, с чашка се изрязват кръгчета.

Поставя се половинка парче от салама и прегъваме на две, да се получи като мида. Краищата се прищипват и нареждаме в тава върху хартия за печене. След 10 минути се намазват с разбит жълтък и поръсваме сусам. Печем в загрята фурна на 180 градуса за 20 минути. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft