1 чаша сирене рикота (извара)
1/4 чаша пудра захар
1/2 ч.л. екстракт ванилия
1/3 чаша полусладък шоколад/шоколадов чипс
течен шоколад с вкус на лешници (Нутела)
2 големи яйца
1/4 чаша прясно мляко
1 ч.л. канела
1 ч.л. смлян бахар (по желание)
4 резена хляб
1 с.л. масло
за украса: ягоди, шоколадов чипс, масло
В малка купа смесете рикотата, пудрата захар и ванилията. Добавете шоколада.
В плитка купа разбийте яйцата с прясното мляко, канелата и бахара. Намажете 2 филийки хляб със сместа с рикота (около 1/2 чаша на филийка). Намажете другите две филийки с с много тънък слой от течния шоколад. Притиснете филийките две по две (така че всяка двойка да има и от двата вида филийки). Внимателно потопете двете страни на получените сандвичи в яйчената смес, докато попият добре.
В широк тиган разтопете маслото. Сложете вътре филийките и запържете до златисто и докато плънката се разтопи. Разрежете на половинки по диагонал, след това прехвърлете в чинии за сервиране. Гарнирайте с пресни ягоди, шоколадов чипс и масло.
По желание поднесете с кленов сироп.