Заливам пакет вафли с течен шоколад и тортата готова за нула време! Такава вкусотия рядко се опитва:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Заливам пакет вафли с течен шоколад и тортата готова за нула време! Такава вкусотия рядко се опитва:
Заливам пакет вафли с течен шоколад и тортата готова за нула време! Такава вкусотия рядко се опитва:
12955
Заливам пакет вафли с течен шоколад и тортата готова за нула време! Такава вкусотия рядко се опитва:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Смесете няколко вафли с Нутела или течен шоколад по избор и ще останете изумени от резултата. Не съм опитвала нищо по-добро през последната година. Тортата не се пече и е много вкусен десерт, който правя всеки път, когато ми дойдат гости.

Лека и нежна торта, приготвена от няколко съставки. Ето какво ви трябва за невероятната Вафлена торта с шоколад :

вафли в купа

ВАФЛЕНА ТОРТА С ШОКОЛАД

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

200 г шоколадови вафли

100 г Нутела или друг течен шоколад по избор

400 мл неутрална сметана с 33% масленост

400 г маскарпоне или друго крема сирене

200 г пудра захар

ЗА ГЛАЗУРАТА: 

120 г шоколад

60 мл неутрална сладкарска сметана

ПРОЦЕДУРА: 

Сложете вафлите в блендер, за да ги смелите на дребно, без да оставяте парченца. Добавете Нутела или друг течен шоколад по избор към кремообразната смес от вафли и разбъркайте добре с шпатула. Изсипете сместа във форма с диаметър 18 см и загладете добре.

вафли в блендер

вафлена смес

Оставете в хладилник да стегне за около 15 минути или докато приготвяте крема. 

ЗА КРЕМА: Разбийте сметаната с миксер. В друга купа добавете маскарпонето и пудрата захар, след което разбъркайте добре всички съставки.

сметанов крем

Изсипете този крем върху вафлите и загладете добре. Цялата форма с гъвкав обръч се поставя в голям найлонов плик и се поставя в хладилник да стегне за около 2-3 часа. Това е най-трудната част от приготвянето на тортата, когато трябва да изчакате да изстине.

Накрая направете шоколадовата глазура, преди да извадите тортата от хладилника. На водна баня или директно в тенджера на котлона начупете шоколада на кубчета и добавете сладкарска сметана. Бъркайте на слаб огън, докато се образува вкусна шоколадова глазура.

торта с глазура

Когато извадите тортата от хладилника, махнете обръча от формата и след това хартията за печене. Изсипете глазурата като последен слой на тортата и изчакайте 2-3 минути, за да стегне шоколадът, преди да я нарежете на парчета и да сервирате.

вафлена торта

Тортата приличаше на шоколадов чийзкейк. Подробности за цялата процедура можете да видите във видеото ТУК .

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft