Залейте ги с вода и изчакайте 2 дни: Тези семена заздравяват костите и зъбите, тушират болките

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Залейте ги с вода и изчакайте 2 дни: Тези семена заздравяват костите и зъбите, тушират болките
13170
Снимков материал: pixabay.com
Залейте ги с вода и изчакайте 2 дни: Тези семена заздравяват костите и зъбите, тушират болките

Много е казано за ползите за здравето от слънчогледовите семки .

Влияят върху регулирането на нивата на холестерола.

Те също помагат за предотвратяване на атеросклероза или рак.

В допълнение към чопленето на слънчоглед като занимавка пред телевизора, струва си да включите още една негова форма в диетата си.

суров слънчоглед

Една от най-полезните форми, под които може да консумирате вкусните ядки, са слънчогледовите кълнове .

Те крият интересни ползи за здравето , включително  укрепване на костите и зъбите !

Ползи за здравето от слънчогледовите кълнове

слънчогледови семки

В допълнение към гореспоменатия ефект върху зъбите и костите, слънчогледовите кълнове имат следните ползи за здравето:

  • Те действат срещу мускулни болки
  • Имат балансиращ ефект върху нервната система
  • Регулират нивата на желязо
  • Те са богати на протеини
  • Те съдържат много витамини A, B, C, D и E
  • Те съдържат минерали като калций, фосфор и калий

Как да отгледаме слънчогледови кълнове в буркан?

слънчогледови кълнове

Имаме нужда от:

  • слънчогледови семки от биологично земеделие
  • буркан за сладко
  • марля
  • вода

Процедура:

Покрийте слънчогледовите семки с вода в някакъв съд.

Накиснете семената за 12 часа.

Изсипете накиснатите семена в буркана за сладко, т.е. в мястото за покълване.

Покрийте зърната с марля или друг материал, който ще позволи на въздуха да влиза в буркана.

Изплаквайте покълналите слънчогледови семки с вода поне два - три пъти на ден в продължение на поне два дни на редовни интервали.

След 2 дни слънчогледът трябва да поникне - едва тогава кълновете са готови за консумация.

кълнове в буркан

Въпреки това си струва да отделите малко повече време за тях.

След около седмица покълване семената ще се развият още по-добре и ще ви осигурят повече от своите ползи за здравето.

Можете да ги добавите например към салати или други здравословни ястия.

салата с кълнове

Когато ядете пресни, няколкодневни кълнове, внимавайте за обвивката на слънчогледовите кълнове – тя е доста твърда.

Отделя се от кълновете едва след около седмица от покълването.

Желаем ви здраве!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft