Смесете няколко вафли с Нутела или течен шоколад по избор и ще останете изумени от резултата. Не съм опитвала нищо по-добро през последната година. Тортата не се пече и е много вкусен десерт, който правя всеки път, когато ми дойдат гости.
Лека и нежна торта, приготвена от няколко съставки. Ето какво ви трябва за невероятната Вафлена торта с шоколад :
ВАФЛЕНА ТОРТА С ШОКОЛАД
НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ:
200 г шоколадови вафли
100 г Нутела или друг течен шоколад по избор
400 мл неутрална сметана с 33% масленост
400 г маскарпоне или друго крема сирене
200 г пудра захар
ЗА ГЛАЗУРАТА:
120 г шоколад
60 мл неутрална сладкарска сметана
ПРОЦЕДУРА:
Сложете вафлите в блендер, за да ги смелите на дребно, без да оставяте парченца. Добавете Нутела или друг течен шоколад по избор към кремообразната смес от вафли и разбъркайте добре с шпатула. Изсипете сместа във форма с диаметър 18 см и загладете добре.
Оставете в хладилник да стегне за около 15 минути или докато приготвяте крема.
ЗА КРЕМА: Разбийте сметаната с миксер. В друга купа добавете маскарпонето и пудрата захар, след което разбъркайте добре всички съставки.
Изсипете този крем върху вафлите и загладете добре. Цялата форма с гъвкав обръч се поставя в голям найлонов плик и се поставя в хладилник да стегне за около 2-3 часа. Това е най-трудната част от приготвянето на тортата, когато трябва да изчакате да изстине.
Накрая направете шоколадовата глазура, преди да извадите тортата от хладилника. На водна баня или директно в тенджера на котлона начупете шоколада на кубчета и добавете сладкарска сметана. Бъркайте на слаб огън, докато се образува вкусна шоколадова глазура.
Когато извадите тортата от хладилника, махнете обръча от формата и след това хартията за печене. Изсипете глазурата като последен слой на тортата и изчакайте 2-3 минути, за да стегне шоколадът, преди да я нарежете на парчета и да сервирате.
Тортата приличаше на шоколадов чийзкейк. Подробности за цялата процедура можете да видите във видеото ТУК .