Замесвам тестото с 1 яйце, точа 2 кори и пълня с много шоколадов крем - става чудо някакво! Хем хрупкаво, хем пухаво:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Замесвам тестото с 1 яйце, точа 2 кори и пълня с много шоколадов крем - става чудо някакво! Хем хрупкаво, хем пухаво:
Замесвам тестото с 1 яйце, точа 2 кори и пълня с много шоколадов крем - става чудо някакво! Хем...
12262
Замесвам тестото с 1 яйце, точа 2 кори и пълня с много шоколадов крем - става чудо някакво! Хем хрупкаво, хем пухаво:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако ви се хапва нещо хрупкаво и много шоколадово, то сте на правилното място! Рецептата за тази Маслена торта с шоколадов крем е истинска благословия за всички любители на десертите с наситен шоколадов вкус. Лесна е за приготвяне, макар и да не ви се вярва, когато видите крайния резултат.

Ето какво ви трябва:

Маслена торта с шоколадов крем

Продукти:

  • 1 яйце
  • 80 г захар
  • 8 г ванилова захар
  • 50 мл олио
  • 50 г меко масло
  • 250 г брашно
  • 10 г бакпулвер

Шоколадов крем:

  • 1 яйце,
  • 2 с. л. захар,
  • 4 с. л. нишесте,
  • 400 мл мляко,
  • 100 г черен шоколад,
  • 200 мл сладка сметана

И още:

  • парченца шоколад
  • пудра захар

Приготвяне:

1. Яйцето се разбива със захарта и ванилията, добавя се олиото и мекото масло и всичко се разбива с телена бъркалка. Добавете брашното и бакпулвера и омесете на ръка меко тесто, което лесно се оформя.

топки тесто

2. Разделете го на 2 топки. Увийте едната топка (малко по-малка от другата) в торбичка и я оставете във фризер или хладилник.

3. Намаслете и набрашнете 22 см форма. Поставете по-голямата топка на дъното на формата и с ръце я разтеглете, така че да покрие дъното и да оформи борд по стените. Оставете в хладилника докато приготвите крема.

маслено тесто форма

4. В тенджера се смесват яйцето, захарта, нишестето и млякото, след което се слага на огъня и се готви при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти. След това добавете шоколада и разбъркайте, за да се разтопи и смеси.

крем с шоколад

Накрая добавете сладкарската сметана (течна) и отново разбъркайте, докато всичко се обедини.

5. Изсипете горещия крем във формата и го заравнете.

гъст шоколадов крем

6. Отгоре се настъргва замразеното тесто, поръсва се шоколадов чипс (дропс) и се пече в загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

маслена торта с шоколад

маслен сладкиш

Да ви е сладко!

маслена торта с шоколадов крем

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft