1 кг картофи,
250 мл сварено прясно мляко,
200 г бяло саламурено сирене,
100 г кашкавал
50 г краве масло,
стрък зелен лук,
черен пипер ,
магданоз,
сол на вкус,
4-5 яйца
АКо обичате много картофи и мислите и тази вечер да приготвите вечеря с тях, но ви е писнало от традиционното им приготвяне- пържене или варене, имаме една страхотна идея за вас
Картофите се сваряват, обелват се и се пасират. Към тях се прибавят горещото мляко, половината краве масло, 2/3 от сиренето, нарязаните на дребно зелен лук и магданоз, черния пипер и солта. Сместа се разбърква добре и се слага в предварително намаслена тавичка.
В пюрето се правят "гнезда", в които се слага парченце краве масло и се чуква по едно яйце. Поръсва се с настърганите сирене и кашкавал и се запича до златисто