Подобно на много други ястия от тиквички, гювечът от извара с тиквички е летен ексклузив . Всеки обаче трябва да го опита. Това изключително ястие е много близо до кулинарния идеал. И възрастни, и деца харесват тази запеканка, можете да я приготвите дори за закуска, дори за вечеря. И е изключително полезен и съдържа минимум калории. Подходящ дори за тези, които са на диета!
Изключение
Има обаче хора, които не храносмилат органично никакви ястия с тиквички . Но дори те обикновено са доволни от нашата запеканка с извара. Специално спорих за това с един приятел. В резултат на това тя ме помоли за рецепта, гювечът „отиде“ при бившия мразец на тиквичките!
съставки
0,5 кг млади тиквички
100 г извара
30 г твърдо сирене
3 кокоши яйца
2 скилидки чесън
сол на вкус
черен пипер на вкус
подправки на вкус
крекери
масло за плесен
готвене
Младите тиквички настържете внимателно на едро ренде и ги изстискайте добре. Добавете извара и настъргано сирене към тиквичките.
Сол и черен пипер получената маса, добавете любимите си подправки. Не забравяйте да добавите предварително нарязан чесън! Смесете всичко правилно.
В отделна купа разбийте яйцата старателно с бъркалка. Добавете ги към тиквичките с извара, разбъркайте отново масата.
Намажете тавата за печене с масло, поръсете обилно с галета, при липса на тях е допустимо да използвате галета.
Поставете бъдещия гювеч във формата и внимателно го заравнете. Пече се половин час в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Това е всичко, гювечът от извара с тиквички е готов! Имайте предвид, че сега домакинствата редовно ще ви молят да готвите това ястие отново и отново. Добър апетит!