Запеканка от извара с ягоди

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Десерти
Запеканка от извара с ягоди
2339
Снимков материал: pixabay.com
Запеканка от извара с ягоди

Десертът е незадължителна, но много приятна част от нашето меню. Вярно е, че някои правят избор в полза на отказ от сладкиши, придържайки се към правилното хранене. Но няма нужда да се правят такива жертви. В крайна сметка има десерти, които могат да се нарекат не само вкусни, но и здравословни и дори диетични. Една от тях е запеканка от извара с ягоди .

Един от моите приятели, който се занимава активно с нейното здраве и хранене, ни покани на гости. За почерпка на масата имаше гювеч от извара със сезонно горско зрънце. Бяхме изключително изненадани, но една приятелка каза, че дори спортен треньор й позволил да яде този десерт . Вкусът на гювеча се оказа превъзходен, което накара тази рецепта да се настани в готварската ми книга.

Гювеч от извара с ягоди: лек десерт за възрастни и деца

Особеността на този десерт е, че благодарение на изварата, гювечът е възможно най-нежен и ефирен. В зависимост от вашите желания можете да регулирате количеството захар или да добавите заместител. В същото време гювечът може да се консумира и топъл, и студен, защото това не влияе на вкуса. Гювечът е идеален за диетата на деца и възрастни , така че си струва да приготвите по-голяма порция.

Рецепта за запеканка от извара с горски плодове

Съставки:

500 г извара
3 яйца
250-300 г ягоди
150 г захар
70 г царевично нишесте
Лимон
Щипка сол
пудра захар на вкус

1.В стъклена купа смесете яйцата, захарта и солта. С миксер разбийте всички съставки до побеляване на яйцата.

2.Изварата за гювечи трябва да се доведе до еднородност. Тук ще ви помогне блендер, месомелачка или обикновено сито с лъжица. Добавете настърганата кора на един лимон към изварата. Ако не харесвате миризмата на лимонова кора, можете да я замените с ванилия или ванилова захар. Само той трябва да се добави към яйцата по време на разбиването.

3.Добавете яйчената смес към настърганата извара и разбъркайте добре. За да направите това, можете да използвате миксер или блендер, за да направите масата възможно най-гладка и хомогенна. Добавете пресятото нишесте и разбъркайте отново всичко.

4.Измийте ягодите, отстранете дръжките и нарежете на парчета. Добавете плодовете към тестото, като разбъркате добре, така че да се разпределят равномерно.

5.Намажете формата, в която ще се приготвя гювечът с извара с ягоди, намажете с масло и поръсете с брашно или грис.

Поставете тестото във форма. Повърхността на гювеча може да се украси допълнително с резени ягоди.

6.Изпратете формата с тестото във фурната, загрята до 180 градуса за 40-45 минути. Готовата запеканка охладете и по желание поръсете с пудра захар. Добър апетит!

 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft