Запеканка от пилешко филе, тиквички и картофи. За да не стоя на печката, просто смесих всичко и го мятам във фурната!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Запеканка от пилешко филе, тиквички и картофи. За да не стоя на печката, просто смесих всичко и го мятам във фурната!
Запеканка от пилешко филе, тиквички и картофи. За да не стоя на печката, просто смесих всичко и...
3626
Запеканка от пилешко филе, тиквички и картофи. За да не стоя на печката, просто смесих всичко и го мятам във фурната!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Предлагам ви да приготвите проста, но вкусна и ароматна запеканка от пилешко филе с тиквички и картофи. Ястието е сърдечно и сочно благодарение на зеленчуците.

Чесънът и зеленчуците придават на гювеча специална пикантна нотка. За рецептата можете да използвате пилешко филе или месо от бутчета и бутчета, по-сочно е. Всяка зеленина, която харесвате, е подходяща за рецептата. Може да бъде магданоз, кориандър, копър, зелен лук, босилек или мащерка.

съставки:

  • Тиквички - 1  бр
  • Пилешко филе - 350гр 
  • Картофи - 4  бр
  • Чесън - 3  скилидки
  • Масло - 5  гр
  • Твърд кашкавал - 50  гр
  • Майонеза - 2  супени лъжици
  • Сол на  вкус
  • Смлян черен пипер -  на вкус
  • Смлян пушен червен пипер - 0,5  ч.л
  • Зелени подправки - на  вкус

Приготвяне:

Тиквичката и картофите се настъргват на едро ренде и се изстискват от излишния сок.

Нарежете пилешкото филе на малки кубчета, добавете към настърганите зеленчуци. Обелете чесъна, прекарайте го през преса и добавете към останалите съставки. Измийте пресните зеленчуци, изсушете ги от излишната влага, нарежете ги на ситно и ги добавете към останалите съставки.

След това добавете 2 супени лъжици майонеза (можете да я замените със заквасена сметана или гъсто натурално кисело мляко), сол и смлян черен пипер на вкус. По желание можете допълнително да добавите смлян кориандър или индийско орехче.

Смесете съставките старателно. Намажете с масло топлоустойчива форма за печене. Изсипете получената смес в подготвената форма. Изравнете съставките с лъжица.

Покрийте с капак или хранително фолио. Изпратете гювеча във фурната, загрята до 200 градуса, за 30-35 минути. След това внимателно извадете формата от фурната. Поръсете гювеча с настърган твърд кашкавал, смесен с пушен червен пипер.

Върнете във фурната за още 5-7 минути. През това време настърганото сирене трябва да се разтопи и покафенее.


Украсете готовата запеканка с пресни билки. Готовото ястие нарежете на порции и сервирайте топло. Добър апетит!

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft