Тиквичките са много прост и невероятно здравословен зеленчук . За мнозина те са свързани с лятото, здравословната диета и вкусните ястия, разбира се. Когато първите плодове са узрели, бързаме да сготвим гювечи, палачинки, кюфтета или просто да задушим и запържим зеленчука в тиган. А тиквичките се считат за универсален продукт, защото от тях можете да готвите какво ли не
Ако ястието ви трябва да е едновременно вкусно и леко, тази рецепта от тиквички с кашкавал и кисело мляко е точно това, което търсите. И въпреки че запеканката перфектно засища, тя може спокойно да се припише на диетичните продукти с огромен брой полезни и дори лечебни свойства. Това не е ли причина да накълцате и замразите зеленчук, за да си я приготвите дори когато сезонът на тиквичките е отдавна отминал?
Съставки
тиквички 1 кг
яйца 2 бр.
кашкавал 100 g
зелени подправки
Сол на вкус
Черен пипер (смлян) вкус
кисело мляко 3 супени лъжици
Приготвяне:
Измийте тиквичките и изсушете с хартиена кърпа. Нарежете зеленчука на кръгчета. Вземете тавичка за печене и сложете в нея кръгчетата тиквички.
Добавете сол и черен пипер. Разбъркайте всичко добре. Залейте тиквичките с тази смес. Настържете кашкавала. Поръсете с него тиквички.
Задайте температурата на фурната на 190 ° C. Изпратете формата за печене до готовност. Можете лесно да идентифицирате по златисто- кафявата коричка