Едно извънредно лесно и бързо ястие, което е невероятно вкусно. Тази запеканка може да се сервира самостоятелно или с други продукти
Тази запеканка приготвям набързо, когато нямам достатъчно време, за да готвя топла храна.
1-2 глави кромид лук
500 гр.
краве масло
300-400 гр. кайма
300 гр. кашкавал
сухи подправки по ваш избор
Нарежете лука на дребно и го сложете в тиган с краве масло.
Прибавете нарязаните гъби. Размесвайте внимателно с дървена бъркалка, за да може продуктите да се задушават равномерно.
Сложете каймата и сухите подправки отново разбъркайте.
В тавичка изсипете съдържанието от тигана и го допечете.
Около 5 минути преди вашата вкусна запеканка да бъде готова, наръсете обилно с настъргания кашкавал.
Когато кашкавалът придобие златист цвят и хрупкава коричка, вашата запеканка е готова.
Поднасяте готовата запеканта топла с червено вино, розе или с бира.
Можете да я поднесете с картофено пюре или с ризи бизи, с голяма порция сезонни зеленчуци или със салата.