1/2 чаша ситно нарязан лук
1 скилидка чесън - нарязан
2 с.л. зехтин
1/4 ч.л. сол
1/8 ч.л. лют червен пипер
280 гр. замразен нарязан спанак, изстискан от водата
1/2 чаша сварен ориз
1-1/2 чаши настъргано сирене моцарела
3 с.л. настърган пармезан
2 яйца, леко разбити
2 с.л. прясно мляко
225 гр. замразено тесто за кроасани (замразени кроасани) или обикновено бутер тесто
Задушете лука и чесъна в зехтина. В голяма купа смесете всички продукти, без тестото.
Развийте внимателно кроасаните (не трябва да са с пълнеж!), така че да заприличат на триъгълничета (ако използвате бутер тесто - разточете го и го нарежете на триъгълници). Разточете всеки триъгълник леко, за да уголемите размерите му.
В широката част на триъгълниците поставете около 1/3 чаша от спаначената плънка и ги завийте внимателно в предишната им форма. Подредете готовите кифлички в тавичка (получават се около 8 броя), като оставяте разстояние между тях. Ако остане от плънката - разпределете я между кроасаните в тавичката.
Запечете за 25-30 минути на 175 градуса. Тестото трябва да стане златисто-кафяво. Поднесете със свежа салата.