500 г кайма
4-5 картофа
прясно мляко
масло
2-3 с.л. олио
сол, черен пипер, червен пипер, чубрица
1 опаковка замразен грах
1 глава лук
2 моркова
100 г настърган кашкавал
Сварете картофите, обелете ги и намачкайте на пюре с маслото и прясно мляко. В дълбок тиган запържете нарязания лук и моркови в 2-3 лъжици олио, докато поомекнат. Добавете каймата и бъркайте с решетъчна лъжица (или преса за картофено пюре), така че каймата да се надроби. Оставете я да се запържи до покафеняване. Когато е почти готова, добавете граха и разбъркайте. Овкусете със сол, червен пипер, черен пипер, чубрица и други подправки на вкус. В дълбока тавичка прехвърлете каймата и загладете добре. Отгоре изсипете картофеното пюре на равен пласт и покрийте с настъргания кашкавал. Запечете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути, докато ястието получи приятен червеникав загар и кашкавалът се разтопи.