Запеканка с кашкавален сос
12 Януари 2012
17063
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
брюкселско зеле - 500 гр
масло - 50 гр.
брашно - 50 гр.
прясно мляко - 300 мл.
сметана - 200 мл.
пресен лук - 2 стръка
босилек - свеж, на вкус
моркови - 2 бр. средно големи
кашкавал - 50 гр.
Варете в леко солена вода (6 - 8 мин) зелето и нарязаните на кубчета моркови, докато поомекнат.
В тенджерка поставете млякото, сметаната, брашното и маслото и оставете да заври, като разбърквате, за да не загори. Добавете босилека.
Отцедете зелките и морковите, сложете до в тавичка и залейте със соса от тенджерата.
Поръсете с настърган кашкавал и запечете в загрята фурна, докато хване коричка (2 - 3 мин).
По желание можете да замените брюкселското зеле с броколи, карфиол или кашкавала - с пермезан.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари