Запеканка с ориз и коприва
6 Август 2013
12101
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Копривата се попарва във вряща подсолена вода, отцежда се, нарязва се на ситно и се запържва в 2 с.л. олио. В 3 с.л. олио се запържва нарязаният лук, прибавя се оризът и след няколко минути се залива с 2 ч.ч. гореща подсолена вода. Вари се, докато набъбне оризът. Доматите се нарязват на филии и половината от тях се подреждат в намаслена тавичка. Върху тях се изсипва половината ориз, а върху него - копривата, смесена с натрошеното сирене и черен пипер. Слага се останалият ориз и се покрива с останалите домати. Залива се с 1 яйце, разбито в половината прясно мляко и се пече. Накрая ястието се залива с бешамелов сос, приготвен от маслото, брашното, останалото мляко, яйцата и се допича.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари