Лятото завършва вече и имаме още малко време да се порадваме на любимите си тиквички. Време е да им отдадем почит и да сготвим нещо изкушаващо и вкусно. Например запеканка от тиквички . Ясно е, че можете просто да ги изпържите в тигана, но защо са тези трудности, ако можете да смесите всичко и просто да изчакате, докато е готово?
Редакционната ни колегия никога няма да се промени гледната си точка, че храната трябва да бъде разбираема, проста и бърза. Но в същото време вкусна, красива и евтина! Смятате ли, че такъв компромис е невъзможен? С удоволствие ще разсеем вашите съмнения по този въпрос. Сложете престилката си и проверете съставките. Да готвим!
ОСНОВНИ СЪСТАВКИ
3 млади тиквички със среден размер
1 глава лук
50 г кашкавал
3 скилидки чесън
2-3 стръка копър
сол на вкус
СЪСТАВКИ ЗА ЗАЛИВка
250 г заквасена сметана
3 яйца
200 г брашно
3 г бакпулвер
0,5 ч.ч индийско орехче
сол и черен пипер на вкус
Младите тиквички не е необходимо да се белят, те все още са нежни. Просто ги изплакнете под вода и ги нарежете на тънки половинки пръстени. Нарежете лука на четвъртинки, копъра и чесъна. Смесете всичко заедно.
Заливката за запеканката се приготвя по следния начин: сложете заквасената сметана в отделен съд, разбийте яйцата, добавете черен пипер, сол и индийско орехче. Разбъркайте всичко добре, след това добавете бакпулвера и брашното. Разбъркайте отново.
Комбинирайте тиквичките и пълнежа, разбъркайте, така че да няма „сухи“ петна. Оставете за 10 минути при стайна температура, оставете сокът да потече. Остава да добавите по -голямата част от ситно настъргания кашкавал и всичко да се разбърка отново.
Сложете готовата маса в съд за печене. Преди това трябва да го намажете с масло, като най -добре е да го покриете с пергамент и също да го намажете с масло или олио. Когато всичко е готово, поръсете бъдещата заапеканка с останалия кашкавал и я изпратете във фурната.
Няма смисъл да ви напомням, че фурната вече трябва да е предварително загрята. Задайте температурата на 180 градуса по Целзий и печете за около 30-40 минути. Остава да я извадите, да я оставите да се охлади малко и да я поставите в чинията. Готово!
От редакционната колегия
Без съмнение трябва да имате силна ръка, за да смесите всичко правилно. Припомнете си, че винаги можете да бъдете умни с подправките и да постигнете вкуса, който изглежда най -желаният. Не пропускайте да гледате видеоклипа от Наталия Пархоменко, в който тя ясно демонстрира процеса на готвене.