Запеканка с тиквички- готвя я поне 5 пъти в седмицата, става и за обяд и за вечеря, а толкова е вкусна

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Запеканка с тиквички- готвя я поне 5 пъти в седмицата, става и за обяд и за вечеря, а толкова е вкусна
Запеканка с тиквички- готвя я поне 5 пъти в седмицата, става и за обяд и за вечеря, а толкова е...
193359
Запеканка с тиквички- готвя я поне 5 пъти в седмицата, става и за обяд и за вечеря, а толкова е вкусна
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лятото завършва вече и имаме още малко време да се порадваме на любимите си тиквички. Време е да им отдадем почит и да сготвим нещо изкушаващо и вкусно. Например запеканка от тиквички . Ясно е, че можете просто да ги изпържите в тигана, но защо са тези трудности, ако можете да смесите всичко и просто да изчакате, докато е готово? 

Редакционната ни колегия никога няма да се промени гледната си точка, че храната трябва да бъде разбираема, проста и бърза. Но в същото време вкусна, красива и евтина! Смятате ли, че такъв компромис е невъзможен? С удоволствие ще разсеем вашите съмнения по този въпрос. Сложете престилката си и проверете съставките. Да готвим!

 

 

ОСНОВНИ СЪСТАВКИ

3 млади тиквички със среден размер
1 глава лук
50 г кашкавал
3 скилидки чесън
2-3 стръка копър
сол на вкус

СЪСТАВКИ ЗА ЗАЛИВка

250 г заквасена сметана
3 яйца
200 г брашно
3 г бакпулвер
0,5 ч.ч индийско орехче
сол и черен пипер на вкус

 

Младите тиквички не е необходимо да се белят, те все още са нежни. Просто ги изплакнете под вода и ги нарежете на тънки половинки пръстени. Нарежете лука на четвъртинки, копъра и чесъна. Смесете всичко заедно.

Заливката за запеканката се приготвя по следния начин: сложете заквасената сметана в отделен съд, разбийте яйцата, добавете черен пипер, сол и индийско орехче. Разбъркайте всичко добре, след това добавете бакпулвера и брашното. Разбъркайте отново.

Комбинирайте тиквичките и пълнежа, разбъркайте, така че да няма „сухи“ петна. Оставете за 10 минути при стайна температура, оставете сокът да потече. Остава да добавите по -голямата част от ситно настъргания кашкавал и всичко да се разбърка отново.

Сложете готовата маса в съд за печене. Преди това трябва да го намажете с масло, като най -добре е да го покриете с пергамент и също да го намажете с масло или олио. Когато всичко е готово, поръсете бъдещата заапеканка с останалия кашкавал и я изпратете във фурната.

Няма смисъл да ви напомням, че фурната вече трябва да е предварително загрята. Задайте температурата на 180 градуса по Целзий и печете за около 30-40 минути. Остава да я извадите, да я оставите да се охлади малко и да я поставите в чинията. Готово!

От редакционната колегия

Без съмнение трябва да имате силна ръка, за да смесите всичко правилно. Припомнете си, че винаги можете да бъдете умни с подправките и да постигнете вкуса, който изглежда най -желаният. Не пропускайте да гледате видеоклипа от Наталия Пархоменко, в който тя ясно демонстрира процеса на готвене.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft