Запечен лук с вегетарианска плънка
22 Декември 2011
11582
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 200°С (180°С с обдухване). Поставете главите лук в тава за печене, намажете ги със зехтина, поръсете със сол и черен пипер и ги изпечете за около 1 ч, докато омекнат и добият златист цвят.
Междувременно смесете картофите, морковите и горчицата и подправете със сол и черен пипер. Разпределете сместа в четирите глави лук и поставете отгоре по една малка бучка краве масло (за да има повече плънка в лукчетата, може внимателно да извадите част от вътрешността им, като гледате да не развалите целостта на главата лук).
Върнете лука във фурната и печете още 15 мин, докато картофите и морковите омекнат. Поръсете с кашкавала и оставете ястието във фурната още 5 мин, докато се получи златиста коричка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари